top of page

Jérémie Vrielynck

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon
  • TikTok
  • White Spotify Icon
  • Icon White Apple Music
JeremieVrielynck_Buikrock_Cédric_25082023-9.jpg

Songwriter/Producer

Jérémie Vrielynck begon zijn muzikale carrière door deel te nemen aan de vijfde editie van "The Voice van Vlaanderen" in 2017. Op achttienjarige leeftijd begon hij professioneel zijn eigen muziek uit te brengen en sindsdien schrijft en componeert hij al zijn nummers zelf. Zijn debuutsingle "Jij" werd uitgebracht in 2018, maar zijn doorbraak kwam twee jaar later met de single "Alleen bij jou", die twintig weken in de Vlaamse Top 50 stond en een piekpositie bereikte op nummer 8. De opvolgende single "Slechte gewoonte" bevestigde zijn doorbraak met nog een top 10-hit.

Eind 2020 ontving Vrielynck de 'loftrompet' in de categorie 'Doorbraak 2020'. In 2021 scoorde hij nog twee top 10-hits met "Als je hem achterlaat" en "Zie ik jou ooit weer". De single "Tot er niets meer overblijft" zorgde ervoor dat hij een jaar lang onafgebroken in de hitlijsten stond. In de zomer van 2022 bracht hij de singles "We sluiten de gordijnen" en "Als de zon schijnt" uit. Het laatste nummer, een duet met Sali Haidara, was het officiële "Vlaanderen Feestlied" van dat jaar en werd genomineerd voor Radio 2 Zomerhit. In het najaar van 2022 kwam de single "Kom jij uit de hemel vallen" uit, een duet met de Nederlandse Kimberly Fransens. Dit nummer werd een hit in Vlaanderen en stond vijf weken in de Ultratop 50 en bereikte de zesde plaats in de Vlaamse Top 30. Hij zette zijn succes voort met de top 10-hits "Ademnood" (2023) en "Bliksemsnel" (2024).

Naast zijn werk als zanger en acteur is Vrielynck ook producer. Hij fungeerde als co-producer bij vrijwel al zijn eigen nummers en deed soms zelf de mixing en mastering. De eerste professionele single die hij alleen produceerde was "Nu ik jou ken", een nummer dat hij samen schreef met Timo Descamps en Astrid Roelants, uitgebracht op 23 april 2021. Later dat jaar schreef en produceerde hij het nummer "Vlinders" voor zanger en acteur Guillaume Devos, dat de 13de plaats behaalde in de Vlaamse Top 30. Ook de singles "Jij bestaat" (Timo Descamps) en "Vergeef mij" (Wim Soutaer) werden succesvol en door Vrielynck mede geschreven, geproduceerd en gemixt.

In 2022 zette Vrielynck zijn werk voort en schreef en produceerde hij nummers voor onder anderen Remi en Diede, Lars Verstraete, Jade De Rijcke, Bruurs (bestaande uit Michiel De Meyer en Martijn Claes) en Salimata. In 2023 werkte hij aan singles voor onder anderen Erik Goossens, De Romeo's en Yannick Bovy. In 2024 voegde hij Lisa del Bo toe aan zijn lijst van samenwerkingen.

In 2024 ging "Tot Altijd" in première, een musical gebaseerd op het verhaal van Mario Verstraete, een MS-patiënt die jarenlang vocht voor euthanasie in België. Vrielynck werd gevraagd als componist en arrangeur van alle muziek in deze voorstelling en produceerde de promosingle "Tot Altijd", vertolkt door Jo Hens.

bottom of page