• White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon
  • White iTunes Icon
  • White Spotify Icon
  • Icon White Apple Music
boekingen

House Of Entertainment

info@jeremievrielynck.be

VRIELYNCK BV

Kruisputstraat 8, 

8540 Deerlijk.

MANAGEMENT

House Of Entertainment

info@jeremievrielynck.be

© 2019 by Jérémie Vrielynck.

Biografie

Jérémie Vrielynck

Jérémie Bart Vrielynck (Waregem, 23 mei 2000) is een Vlaams acteur, zanger, componist en multi-instrumentalist.

Vrielynck werd geboren op 23 mei 2000 in Waregem. Hij begon op jonge leeftijd meerdere instrumenten te spelen, waaronder akoestische- en elektrische gitaar, bugel, trompet, drum en piano... Op zijn vijfde begon Jérémie Vrielynck als hobby met acteren. Hij is vooral bekend van zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie Kadanza en van zijn deelname in de 5de editie van The Voice van Vlaanderen.

Levensloop

Vrielynck is de zoon van Chris Vrielynck en Nathalie Pattijn en familielid van oud-VRT-acteur René Peeters uit Schipper naast Mathilde. Vrielynck groeide op in Deerlijk. Hij begon op jonge leeftijd instrumenten te bespelen, waaronder de akoestische en elektrische gitaarbugeltrompetdrum en 

piano.

Hij is vooral bekend van zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie Kadanza en van zijn deelname aan de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen.

Vrielynck componeerde zijn eerste single op elfjarige leeftijd: 'Rock around the World' kwam uit op 19 mei 2012. In 2014 werd hij geselecteerd voor de rol van "Jonge Fons" in de musical '14-'18, onder regie van Frank Van Laecke. In 2015 kreeg hij een hoofdrol in de musical Kadanza, eveneens geregisseerd door Van Laecke.

Vrielynck deed ook nog mee aan verschillende andere tv-, theater- en musicalproducties, zoals Nachtwacht (2015), De zoon van Artan (2015), 

Muerto!(2016), It's showtime (2017), Oliver Twist (2017), Kosmoo (2017) en D5R (seizoen 5).

Op 24 juni 2017 bracht Klaas Lambrecht het nummer "Fall in Love" uit, waarin de stem van Vrielynck te horen is. In datzelfde jaar verscheen Vrielynck in de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen. Na de eerste liveshow moest hij de wedstrijd verlaten.

Sinds 25 mei 2018 starte Jérémie met een carrière als Vlaamse zanger. Hij componeert zijn eigen nummers en kon al spreken van een 4 weken lange hitnotering in de ultratop met amper zijn 2de single.

Scholing

Jérémie Vrielynck haalde in 2018 zijn humaniora-diploma Humane Wetencshappen Sport aan het Koninklijk Atheneum Waregem. In de Stedelijke Academie Woord en Muziek Peter Benoit van Harelbeke studeerde hij muziek, voordracht en drama. Hij kreeg ook opleidingen zang van Peter De Smet (operazanger), Didier en Frank Deruyter, Kristof Aerts en Sony Vandeputte. Momenteel is Vrielynck schoolgaande te Koninklijk Conservatorium Brussel.

Filmografie

Televisie:

  • Kadanza (2014/2015) - hoofdrol

  • Nachtwacht (2015), als Boy Scout Troop Leader (afl. 4)

  • De zoon van Artan (2015), als Castle Guard Ward

  • The Voice van Vlaanderen (2017), kandidaat

  • It's showtime (2017), als pranker Sven

  • Kosmoo (2017), als Theo (seizoensfinale seizoen 3)

  • D5R (2018/2019), als Tom (seizoen 5)

Theater:

  • '14-'18 (musical) als jonge Fons - 2014

  • Junior Musical Kadanza als Jasper - 2015

  • Muerto (Hoofdrol) als Jaime - 2016

  • Oliver Twist als Dodger - 2017

Discografie

Singles:

  • Jérémie Vrielynck - Jij                                         

  • Jérémie Vrielynck - Mezelf Zijn                             

  • Jérémie Vrielynck - Julie                                        

(25/05/2018)

(12/10/2018)

(12/04/2019)