Biografie

Jérémie Vrielynck

Jérémie Bart Vrielynck (Waregem, 23 mei 2000) is een Vlaams acteur, zanger, componist en multi-instrumentalist.

Vrielynck werd geboren op 23 mei 2000 in Waregem. Hij begon op jonge leeftijd meerdere instrumenten te spelen, waaronder akoestische- en elektrische gitaar, bugel, trompet, drum en piano... Op zijn vijfde begon Jérémie Vrielynck als hobby met acteren. Hij is vooral bekend van zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie Kadanza en van zijn deelname in de 5de editie van The Voice van Vlaanderen.

Levensloop

Vrielynck is de zoon van Chris Vrielynck en Nathalie Pattijn en familielid van oud-VRT-acteur René Peeters uit Schipper naast Mathilde. Hij groeide op in Deerlijk. Op jonge leeftijd begon hij met het bespelen van instrumenten, 

waaronder akoestische- en elektrische gitaar, bas, trompetdrum en 

piano.

Hij is vooral bekend van zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie Kadanza en van zijn deelname aan de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen.

Vrielynck componeerde zijn eerste single op elfjarige leeftijd, 

werd geselecteerd om de rol van "Jonge Fons" in de musical '14-'18, onder regie van Frank Van Laecke te spelen en kreeg in 2015 de hoofdrol in de Ketnet musical- en serie Kadanza, eveneens geregisseerd door Van Laecke.

Jérémie deed ook nog mee aan verschillende andere tv-, theater- en musicalproducties, zoals Nachtwacht (2015), De zoon van Artan (2015), 

Muerto! (2016), It's showtime (2017), Oliver Twist (2017), Kosmoo (2017) en D5R (seizoen 5), ...

Op 24 juni 2017 bracht Klaas Lambrecht het nummer "Fall in Love" uit, waarop de stem van Vrielynck te horen is. In datzelfde jaar verscheen Jérémie in de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen. Na de eerste liveshow moest hij de wedstrijd verlaten.

Sinds 25 mei 2018 starte Jérémie met een carrière als Vlaamse zanger. Hij componeert zijn eigen nummers en kon al spreken van een 4 weken lange hitnotering in de ultratop met amper zijn 2de single.​ De 3de single haalde dan meer dan 100.000 streams op Spotify en nu is hij terug met een zomerse single 'Alleen Bij Jou'

Scholing

Jérémie Vrielynck haalde in 2018 zijn humaniora-diploma Humane Wetencshappen Sport aan het Koninklijk Atheneum Waregem. In de Stedelijke Academie Woord en Muziek Peter Benoit van Harelbeke 

studeerde hij muziek, voordracht en drama. Hij kreeg opleidingen zang van Peter De Smet, Didier en Frank Deruyter, Kristof Aerts,... Momenteel is Vrielynck schoolgaande aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Filmografie

Televisie:

  • Kadanza (2014/2015) - hoofdrol

  • Nachtwacht (2015), als Boy Scout Troop Leader (afl. 4)

  • De zoon van Artan (2015), als Castle Guard Ward

  • The Voice van Vlaanderen (2017), kandidaat

  • It's showtime (2017), als pranker Sven

  • Kosmoo (2017), als Theo (seizoensfinale seizoen 3)

  • D5R (2018/2019), als Tom (seizoen 5)

Theater:

  • '14-'18 (musical) als jonge Fons - 2014

  • Junior Musical Kadanza als Jasper - 2015

  • Muerto (Hoofdrol) als Jaime - 2016

  • Oliver Twist als Dodger - 2017

Discografie

Singles:

  • Jérémie Vrielynck - Jij                                         

  • Jérémie Vrielynck - Mezelf Zijn                             

  • Jérémie Vrielynck - Julie        

  • Jérémie Vrielynck - Alleen Bij Jou                          

(25/05/2018)

(12/10/2018)

(12/04/2019)

(22/05/2020)

Jérémie Vrielynck

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon
  • White iTunes Icon
  • White Spotify Icon
  • Icon White Apple Music
boekingen

House Of Entertainment

info@jeremievrielynck.be

VRIELYNCK BV

Kruisputstraat 8, 

8540 Deerlijk.

MANAGEMENT

House Of Entertainment

info@jeremievrielynck.be

© 2019 b Jérémie Vrielynck.